Mooi lentevoordeel op alle oogcrèmes & retinol producten van Cosmedix

20% op alle oogcrèmes & 15% op alle retinol producten

Gratis cadeautje bij bestellingen vanaf €150,-
5 Tips voor goede huidverzorging als je 40+ bent

5 Tips voor goede huidverzorging als je 40+ bent

Of je het nu leuk vindt of niet: je wordt ouder en je huid veroudert gezellig met je mee. Nu vind ik ouder worden zelf alleen maar leuk. Nou ja, meestal dan. Soms ontdek ik iets aan mijn huid waar ik minder blij van word. Het goede nieuws is dat ik invloed heb op sommige van deze oneffenheden, dus ik kan er iets aan doen om het op te lossen of te verminderen. Ik deel vijf handige tips voor goede huidverzorging als je 40+ bent. 

 

 

Huidveroudering van binnen en van buiten

Huidveroudering is onvermijdelijk. Natuurlijk zijn er allerlei manieren om het proces te vertragen of te verbloemen, maar de natuur gaat hoe dan ook gewoon ongestoord haar gang. Je kunt huidveroudering in twee categorieën verdelen: intrinsieke veroudering en extrinsieke veroudering. 

Intrinsieke veroudering

In je genen is al vastgelegd hoe je huid veroudert. Dit is een natuurlijk proces, waar je verder geen enkele invloed op hebt. Hebben de mannen en vrouwen in jouw familie weinig rimpels? Dan is de kans groot dat jij deze genen ook (deels) hebt. Andersom kan dat natuurlijk net zo zijn. 

Extrinsieke veroudering

Deze huidveroudering wordt beïnvloed door invloeden van buitenaf, die je zelf voor een deel in de hand hebt.

Ik merk het zelf ook, nu ik 40+ ben. Vroeger wuifde ik dingen weg, omdat ik het effect ervan niet zag of merkte. Nu zie ik dat ze wel degelijk hun weerslag op mijn huid hebben. Denk aan gebrek aan nachtrust, een verkeerde slaaphouding, alcohol, voeding, stress, uv-straling en andere rommel uit de lucht. Die laatste zie je niet, maar is er wel: fijnstof.

 

 

Wat gebeurt er met je huid na je veertigste?

Als je de 40 passeert, wordt je huid slapper en kwetsbaarder, de afname van collageen en elastine wordt nu wel duidelijk zichtbaar. Talgkliertjes werken minder goed waardoor je een drogere huid krijgt en de huid is minder goed in staat om vocht vast te houden. Tel dit allemaal bij elkaar op en: hallo rimpeltjes!

Verder gaat de celdeling minder snel en de stofwisseling vertraagt waardoor je huid er minder fris en stralend uit gaat zien. Dat wil je natuurlijk niet!

Om je huid een handje te helpen en al deze punten min of meer onder controle te houden is het belangrijk dat je je huid op de juiste manier behandelt. Niet alleen door het inzetten van de juiste huidverzorging maar ook door een gezonde leefstijl.  

 

Wat kun je zelf doen tegen huidveroudering als je 40+ bent?

Hoe vaak stel jij je huid bloot aan externe factoren als zon, alcohol, minder gezonde voeding en stress? Op zijn tijd is een wijntje heerlijk en warme zonnestralen geven je een heerlijk gevoel. We krijgen allemaal met stress te maken en een gebakje of wat chips zijn te lekker om te laten staan. Daar is ook helemaal niks mis mee, je moet vooral niet vergeten te genieten! Gelukkig kun je zelf genoeg doen om huidveroudering trager te laten verlopen. Door je huid te reinigen, voeden en te beschermen heb je invloed op het verouderingsproces. Deze drie heb ik goed onder de knie, waar het nog wel eens misgaat is op het gebied van slaap en suikers.

 

 

Tips voor huidverzorging als je 40+ bent

Goed, je weet nu welke factoren invloed hebben op huidveroudering. Ik gaf al aan dat er verschillende dingen zijn die je zelf kunt doen om je huid goed te verzorgen, dus tijd om in actie te komen. Als je deze tips opvolgt, zul je merken dat je huid weer gaat stralen!

 

  1. Zonbescherming

Laat ik direct met de deur in huis vallen met de belangrijkste stap om je huid te beschermen tegen huidveroudering: Vermijd te veel blootstelling aan de zon! Omdat ik zelf enorme last heb gehad van hyperpigmentatie en het belangrijk voor me is dit nooit meer in die mate terug te krijgen, is iedere dag een SPF gebruiken voor mij vaste prik. 

 

Hoe fijn zonlicht ook is, de zon brengt je huid ook veel schade toe. Gebruik iedere dag een dagcrème met een SPF, en ga je echt zonnebaden, zorg dan dat je je huid goed beschermt met minimaal SPF 30. Behalve zonschade in de vorm van pigmentvlekjes droogt de huid uit en kan het collageen in de diepere lagen van je huid worden aangetast waardoor de huid haar elasticiteit en stevigheid verliest. Dit zijn alleen nog maar de cosmetische gevolgen die de zon kan veroorzaken. We weten inmiddels allemaal dat huidkanker een steeds vaker voorkomend gevolg van zonschade is.

 

  1. Reinigen & routine

Een gezonde huid begint bij een goede reiniging. Creëer een ritueel dat jouw huid helpt om te herstellen, je huid beschermt en verzorgt. Weet je niet waar je moet beginnen? Vraag dan altijd advies aan een huidspecialist. Een expert kan jouw huid en wensen analyseren en je op basis daarvan de juiste producten en routine adviseren. 


Het is belangrijk dat je reinigingsritueel je huid niet stript, oftewel: het laat je huid intact. Daarnaast vormen een geconcentreerd serum en een dagcrème met uv-bescherming een goede basis. Geloof mij: je huid zal je over een paar jaar dankbaar zijn!

 

  1. Exfoliëren

Uuuh exfolie-wat? Exfoliëren is een doeltreffende manier om de dode huidcellen te verwijderen. Je huid vernieuwt zichzelf van onderaf en hoe ouder je wordt, hoe langzamer dit proces verloopt. Door exfoliëren versnel je dit proces. De dode huidcellen zitten dan niet langer in de weg van de gezonde, nieuwe huidcellen, die je huid zo laten stralen. Laat je goed adviseren welke exfoliant goed bij jouw huid past. 

 

  1. Gezonde voeding

Gezonde voeding heeft een hele positieve invloed op je huid. Drink voldoende water en zorg dat je zo min mogelijk suikers en bewerkt voedsel eet. Wist je dat suikers een grote invloed hebben op huidveroudering? 

Bepaalde vitaminen en mineralen kun je zowel eten als op je huid smeren. Handig, want zo kun je je huid van twee kanten voeden en ondersteunen.

Antioxidanten als vitamine C en E zitten bijvoorbeeld in groente en fruit. Vette vis zoals zalm is heel goed voor de omega-vetzuren, die ook in oliën als chiazaadolie, walnootolie en lijnzaadolie zitten. 

Een gebalanceerde voeding helpt echt om een stralende huid te krijgen en te houden. Mag je dan nooit meer een koekje, een stuk taart of een lekkere snack? Natuurlijk wel! Mijn motto is: geniet, maar zorg voor balans. Als je voornamelijk ongezond eet, zie je dit aan je huid: die mist dan belangrijke voedingsstoffen en oogt grauw. Door de goede balans tussen vitamines, mineralen en gezonde vetten aan de ene kant en lekkere dingen aan de andere kant goed te houden, geniet je volop van het leven en zorg je goed voor je huid. Als je altijd maar moet opletten of iets wel of niet goed voor je is krijg je stress en daar wordt je huid ook niet blij van.

Uiteraard zijn de supplementen van ScKIN Nutrition een geweldige aanvulling. Deze nutricosmetics zijn voedingssupplementen, die specifiek gericht zijn op het oplossen van huidproblemen. Ze bevatten verhoogde concentraties actieve ingrediënten voor een effectieve werking in je lichaam en huid.

Tot slot: drink minimaal anderhalve liter water en/of kruidenthee per dag. Water zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd, waardoor je huid er echt stralender uitziet. 

 

  1. Antioxidanten

Ik noemde ze al even bij de gezonde voeding: antioxidanten. Ze beschermen je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, die je huid en lichaam binnendringen door luchtvervuiling en zonlicht. Door huidverzorging te gebruiken met vitamine C en E, bescherm je je huid op een natuurlijke en sterke manier. 

In onze shop vind je verschillende producten met antioxidanten, zoals bijvoorbeeld:

 

Bonustip 6!

Omdat ik vind dat deze niet mag ontbreken. Je kunt nog zo'n goede huidverzorgingsroutine hebben en een meer dan geweldig voedingspatroon, als je stress level torenhoog is en je slaapritme om te janken is er een grote kans dat je niet het resultaat bereikt wat je zou willen. Stress en slaap tekort kunnen de conditie van je huid aanzienlijk beïnvloeden. Dus yoga, wandelen in de natuur, een uur voor het slapen gaan niet meer achter een beeldscherm, een massage boeken en mediteren zijn allemaal een goed idee. Of andere zaken waar jij van ontspant, het is zo belangrijk!

 

 

Creëer een verzorgingsritueel dat bij jouw huid past

Aan de hand van deze tips kun je jouw eigen ritueel creëren, waarmee je jouw huid optimaal voedt, verzorgt en beschermt. Houd er rekening mee dat ieder huidtype anders is en dat dit niets met je leeftijd te maken heeft. Als je 40+ bent hoef je niet per se een droge huid te hebben, deze kan ook vet of gemengd zijn. Daarom is het belangrijk om huidverzorging te kiezen die past bij jouw huidtype. De serums en crèmes van Sepai kun je met Tune It’s helemaal personaliseren naar jouw wensen en behoeftes. 

 

Wil je weten welke huidverzorging het beste past bij jouw huid? Vraag dan nu jouw persoonlijke huidadvies aan, ik kijk ernaar uit om je te helpen! We vertellen je graag tijdens een intake welke werkstoffen voor jouw huid geschikt zijn bij House of Skinz

 


WebwinkelKeur

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en slaan ook data op voor advertentie personalisatie. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »